Kam na jídlo

Na této stránce si vám dovolíme doporučit námi vyzkoušená místa, kam lze v okolí vyrazit za dobrým jídlem. Jistě se najdou i další, ale následující podniky by rozhodně neměly být zklamáním a věříme, že i vy v nich budete spokojeni.

Středověká Krčma u Jakuba

Historická budova pivovarských sklepů v královském městě Písku nedaleko hradu krále Přemysla Otakara II. a nejstaršího kamenného mostu u nás ukrývá vskutku skvostný poklad. V jejich útrobách na Vás čeká unikátní středověká krčma. Zažijte zde jedinečnou atmosféru středověku. Hodování ve zdejší krčmě připravujeme na ohni a věřte, že krmě to je nevídaná!

V pátek a sobotu si můžete dopřát ve středověké krčmě strhující dobovou podívanou. Pro Vás a Vaši družinu bude v krčmě hrát živě středověká kapela, tancovat nádherná břišní tanečnice, uvidíte souboj válečníků, fakíra s živým hadem, žebráka a mnoho dalšího středověkého veselí.

Restaurace U Roubené studny

V malebné vesničce Chvaletice, nedaleko Protivína, se nachází Statek a restaurace U Roubené Studny. Toto kouzelné místo vás uchvátí svou klidnou atmosférou, přátelským servisem a vynikajícími pokrmy z kvalitních surovin.

Jídelní lístek restaurace U Roubené Studny nabízí široký výběr specialit z hovězího masa z vlastního chovu. Ochutnat můžete šťavnaté steaky, burgery, guláš a další speciality. Nechybí ani vegetariánské a veganské varianty. K jídlu si můžete vybrat z bohaté nabídky piv, vín a nealkoholických nápojů.

Restaurace je otevřena vždy od pátku do neděle.

Zájezdní hostinec U Jiskrů

Ať už bude Hostinec u Jiskrů jen zastavením nebo přímo cílem vaší cesty, zajeďte k nám a nechejte se pohostit. Přes den rychlý oběd nebo jídlo s sebou, večer zpomalení a skutečný zážitek z tradiční kuchyně. Zejména s večerní nabídkou bychom byli rádi, aby si hosté přijeli naše jídla skutečně užít. Slepice na paprice, zapečený „segedín“ sikulský guláš, telecí vemínko, trhaný lalok či holubí maso. Martin Jiskra zná to nejlepší z české a středoevropské gastronomie a ve své kuchyni oživuje mnohé (neprávem) zapomenuté recepty.

Sůl a Řepa

Máte rádi moderní gastronomii a neotřelý přístup k vaření? Pak by vás určitě  měla zajímat restaurace Pavla Drdela ve Strakonicích.  Přibližně osmiletý pobyt v Itálii dal Pavlovi spoustu zkušeností. A tak přišel nápad na vlastní restauraci. Co se týká názvu, Pavel chtěl použít název anglický, ale jeho žena mu to rozmluvila. Koncept Sůl a Řepa je založený na českých surovinách a lokálních dodavatelích, tudíž se shodli na tom, že české pojmenování bude pro podnik ideální.

Protože Pavel chová úctu k přírodě, snaží se podporovat lokální farmáře a všechny suroviny zpracovat tak, jak je to jen možné. Jak sám říká: „Od kořínku až po nať.“ Své místo tedy naleznou v jeho kuchyni i třeba odřezky z mrkve. Restaurace Sůl a Řepa je zároveň jedním ze zakladatelů spolku čtyř restaurací Jíme jih.

Do Nebe – bezlepková restaurace

Bezlepková restaurace Do Nebe v Písku je úžasné místo pro všechny, kteří hledají chutné a zdravé jídlo bez lepku. Nabízí širokou škálu jídel, od polévek a salátů až po hlavní jídla a dezerty, a všechny jsou vyrobeny z čerstvých a kvalitních surovin.

Nabídka restaurace Do Nebe se neustále mění, aby odrážela sezónní dostupnost surovin. Bezlepková restaurace Do Nebe je skvělým místem pro všechny, kteří hledají chutné a zdravé jídlo bez lepku. Nabízí širokou škálu jídel, příjemnou atmosféru a přátelský servis. Pokud hledáte bezlepkovou restauraci v Písku, Do Nebe je tou nejlepší volbou.

Indická restaurace Tandoor

Indická restaurace Tandoor se nachází v srdci Písku, malebného historického města v Jihočeském kraji. Restaurace nabízí autentické indické pokrmy připravované z čerstvých a kvalitních surovin.

Interiér restaurace je trochu postarší, ale příjemný, s tradiční indickou výzdobou. Hosté si mohou vybrat z široké nabídky jídel, včetně tandoori specialit, kari, biryani a vegetariánských pokrmů.

Personál restaurace je přátelský a ochotný a rád vám pomůže s výběrem jídla a pití. Indická restaurace Tandoor je ideálním místem pro ty, kteří si chtějí vychutnat lahodné a autentické indické jídlo.

Hospůdka U Sulana

Pokud se vydáte z Písku na procházku po proudu Otavy, nemůžete kousek za městem minout zátočinu, ve které na pravém břehu stojí výletní hospůdka s dobře ošetřeným pivem a skvělými grilovanými makrelami (od května do konce září vždy v pátek, svátek, sobotu a neděli odpoledne), hojně navštěvovaná místními i turisty.
Jedná se o venkovní restauraci na břehu řeky se sezónním provozem a je potřeba ověřit, že jsou v provozu a obzvlášť, že grilují. Jejich makrely jsou široko daleko vyhlášené a žádný vodák splouvající Otavu rozhodně nemůže tuto zastávku vynechat. Pokud máte rádi grilované ryby, pak by toto místo němělo uniknout vaší pozornosti. 

Kozlovna U Plechandy

Koncept Kozlovny nabízí nejen příjemné posezení v inspirujícím prostředí, ale především vynikající přímo z tanků čepované velkopopovické pivo Kozel 11 od našich proškolených a pivo milujících výčepních mistrů, kteří vám vykouzlí velkopopovickou jedenáctku s pěnou hustou jak smetana, a skvělou českou kuchyni založenou na tradičních domácích postupech s důrazem na čerstvost surovin bez použití dochucovadel a umělých přísad.

Šéfkuchař se svým týmem Vám přímo před Vašimi zraky připraví pokrmy v otevřené kuchyni, při jejichž konzumaci zažijete doposud nepoznané nadšení, a náš obsluhující a vyškolený personál vás nenechá na pochybách, že i vy jste jedineční a zasloužíte si to nejlepší, co Vám můžeme nabídnout.